Smart Repair Helmond: op alle vragen over electronica heeft Aziz wel een antwoord.

Aziz Arkoub van Smart Repair Helmond

Aziz heeft van zijn hobby zijn beroep kunnen maken. Waar hij eerst alles vanaf zijn zolderkamertje deed, heeft hij sinds een paar jaar Smart Repair aan de Heistraat. Op elk moment van de dag is er wel iemand binnen. Vragen over reparaties, geluidjes die de telefoon thuis niet maakt, maar in de winkel wel en smartphones om de kinderen stil te krijgen op vakantie. Op alle vragen die je kan bedenken over je elektronica, heeft Aziz een antwoord. En wil je er een hoesje bij om ervoor te zorgen dat jouw scherm de volgende keer niet kapot valt? Ook deze zijn in overvloed op voorraad. Zijn klanten zijn dik tevreden. “Je zou mijn reviews op Google eens kunnen lezen!” 

In de Heistraat kent bijna iedereen elkaar

Iedereen die in De Heistraat komt winkelen, weet dat je hier alles kunt vinden wat je nodig hebt. ‘In de winkel op nummer 115 verkopen wij verschillende echte Turkse, Marokkaanse en Nederlandse artikelen. Vooral om de plastic tafelkleden staan we bekend. Die vinden mensen echt heel fijn, makkelijk schoonmaken en geen krassen. Eerst zat daar mijn telefoonwinkel in. Ik had het zo verbouwd dat ik twee winkels in één had. Aan de ene kant de exclusieve artikelen en aan de andere kant mijn telefoonshop. Maar toen ging de buurman ineens weg. Een eigen winkel voor mijn telefoonreparaties heb ik altijd gewild dus dit was echt mijn kans! Ik ben dus sinds een aantal maanden een deur verder verhuisd naar de Heistraat 117.

Een straat als De Heistraat heeft de toekomst!

Aziz: ‘De Heistraat heeft veel diverse ondernemers; Kappers, winkels, supermarkten, lekkere bakkerijen, De Lidl, een Trekpleister en in mijn winkel zit een Money Transfer. Voor ál je boodschappen kan je hier terecht! Ik denk echt dat de Heistraat een tweede winkelcentrum voor Helmond kan worden, er is namelijk nog zoveel ruimte om te groeien. Wat de Heistraat helemaal mooi maakt zijn al die verschillende culturen door elkaar. Mijn winkel wordt bezocht door een zeer gevarieerde doelgroepen. Steeds meer mensen leren elkaars keuken kennen en weten precies waar zij hun favoriete producten kunnen vinden. Het is bijvoorbeeld fijn om een Marokkaanse vrouw te kunnen helpen die minder goed Nederlands spreekt en niets van smartphones snapt. Ze weet me te vinden en vraagt speciaal naar mij. Ik vind het vooral belangrijk dat al mijn klanten goed worden geholpen en tevreden de deur uitgaan. Ik denk dan ook graag met ze mee en geef ze advies. Dit zorgt ervoor dat ik ook vaste klanten heb die buiten Helmond woonachtig zijn en speciaal voor hun telefoonreparaties naar de Heistraat komen.’