Ondernemen in de Heistraat: John en Pascal van BioBello

Iedereen heeft er wel eens van gehoord. BioBello in de Heistraat. Al 22 jaar ondernemen Pascal en John in deze wereldstraat. Weggaan? Daar denken ze niet aan! ‘Toen we hier net begonnen zaten we een paar deuren verder. Maar na een half jaar kwamen we er al achter dat dat veel te klein was. Wij verkopen alles voor een Happy Life, en dat is stiekem best veel.’ BioBello is te vergelijken met een expo. Pascal maakt veel producten zelf. John zorgt ervoor dat het op de juiste plek staat voor de juiste doelgroep. ‘Tja, die kleine hebbedingetjes voor kinderen staan natuurlijk op kinderwagenhoogte.’ vertelt John met een knipoog. 

Alles voor een Happy Life!

Minimaal 6 dagen in de week staan Pascal en John klaar voor hun klanten. De meesten komen uit de Binnenstad, al komen er ook steeds meer mensen uit andere delen van Helmond. Wanneer je buiten voorbij loopt, word je naar binnen getrokken door de geur van de wierookstokjes. De rode loper ligt letterlijk voor je uit en de windmolentjes brengen heel wat vrolijkheid mee. Eenmaal binnen beginnen alle vogeltjes en kabouters te fluiten en valt de dagelijkse last van je schouders. Pascal: ‘Veel mensen komen hier voor cadeautjes, zoals de glas-in-lood figuurtjes die ik zelf maak. Er hangen er een paar in de winkel, maar mensen kunnen ook aangeven wat ze willen en dan maak ik dat indien mogelijk op maat.’

Kleurrijke spullen en kleurrijke klanten

Wat ondernemen in de Heistraat zo leuk maakt, zijn echt de bezoekers volgens Pascal en John. ‘Laatst kwam er een jongen de winkel binnen. Hij wilde precies hetzelfde glas-in-lood figuurtje voor zijn oma in Polen als dat hij aan zijn moeder had gegeven. Dan weet je dat mensen blij worden van je producten. Daarnaast hebben we een DHL Parcel- en DPD-inleverpunt. Het leuke daaraan is dat mensen die de winkel binnenlopen, vaak wat meenemen voor thuis, de (klein)kinderen of voor het feestje van die avond. In zo’n kleurrijke winkel als deze, is het fantastisch dat we zoveel kleurrijke klanten blij kunnen maken. Van jong tot oud en van elke cultuur. Iedereen kan hier zijn lol op en vindt iets voor zichzelf of voor iemand die zij een Happy Life gunnen.’ En van een Happy Life genieten Pascal en John zonder meer. Al 38 jaar zijn ze samen en doen ze ook alles samen. Soms neemt John een dagje vrij om te gaan vissen of gaat Pascal wat doen met vriendinnen. Die tijd moet je elkaar ook gunnen, geven zij aan. Maar eenmaal terug in de winkel tussen de leuke producten en fantastische klanten voelen zij zich weer helemaal thuis!