De hele wereld zit in de Heistraat, maar een goeie viswinkel… 

Faiz Essakkati – Helmondse Vis Specialist

Zo vader, zo zoon

Faiz, ook wel bekend van de Helmondse Voetbal School, wil jongeren bewustmaken van hun gezondheid. Hij geeft iedereen mee: “Geen alcohol, geen sigaretje en niet in het casino hangen. Gewoon normaal doen en lekker veel sporten. Want bewegen is gezond! Net als vis. Het is een natuurproduct waar hartstikke veel vitamines in zitten. Precies wat een sporter nodig heeft.” Dat Faiz zo gek is op vis heeft hij van geen vreemde. Zijn vader heeft in 1999 ook een viswinkel gehad in de Heistraat. Faiz moest drie keer per week vis eten van zijn vader. “Ik ben letterlijk groot gebracht door de powers die in vis zitten!” 

De hele wereld in de Heistraat.

De neef van Faiz kwam op het idee om een viswinkel te starten. Faiz wilde meteen meehelppen. Toen er een pand vrijkwam in de Heistraat is hij ervoor gegaan. “Hier kan je alles halen wat je wilt. Voor boodschappen kun je terecht bij een Pool, een Turk, een Chinees of een Marokkaan. Heel de wereld zit in de Heistraat, maar een goeie viswinkel zat er niet meer. Daarvoor moet je naar de andere kant van Helmond rijden.” Met de komst van de Helmondse Vis Specialist is daar verandering in gekomen. 

Klanten komen overal vandaan.

In zijn winkel ziet hij veel diversiteit. Uit alle culturen en alle wijken van Helmond komen mensen vis halen bij De Helmondse Vis Specialist. Ook ziet hij steeds meer mensen uit Eindhoven komen. Zij zijn nu vaste klant. “Ik maak graag een babbeltje met iedereen die langskomt. Vaak gaat het dan over de voetbalschool of andere voetbalzaken, maar ze komen ook omdat de vis altijd vers is. Ik ben blij dat ik dit samen met mijn neef en een topkok doe. Allebei zijn ze gespecialiseerd in vis.” 

Gezellig, leuk en vooral druk.

Hoe Faiz de toekomst van de Heistraat ziet? “Gewoon gezellig, hartstikke leuk en lekker druk. De criminaliteit wordt steeds minder en er komen leukere winkels bij. Met de ondernemersvereniging houden we elkaar scherp en helpen we elkaar waar we kunnen. Kijk naar 6 jaar geleden en nu. Dat is toch een wereld van verschil?! Ik zou in ieder geval nergens anders boodschappen willen doen dan hier!”