Hé Heistraat Veelzijdig en vernieuwd!

Actueel Leuke nieuwtjes over de Heistraat

Hé Heistraat verbindt mensen

Dit is aflevering 2 in de gespreksserie met Gideon Goudriaan, de stadsmarinier. In dit gesprek gaat het over verbinding, een belangrijke voorwaarde voor versterking van de Heistraat en omgeving. Gideon voelt zich thuis in de Heistraat. In het Huis van de Binnenstad wordt het steeds drukker. Maar net zo vaak is hij op pad om te praten met ondernemers en bewoners van de straat. ‘Gewoon met mensen praten, daar begint de verbinding.’ Lees hier het tweede verhaal.

De Heistraat is een Wereldstraat op de Iftar

Als ik op het veldje naast de Lidl in de Heistraat aankom zijn er lange tafels fraai gedekt. Meer dan 200 gasten nemen deel aan de Iftar, een gezamenlijke maaltijd die precies om 20.47 begint, als de zon onder is. De jongeren van We Care, meer dan 40 vrijwilligers, onder wie Syrische koks en ouders van de jongeren, leggen de laatste hand aan grote schalen met eten. Heerlijk eten, Harirasoep, gekruide kip, Syrische rijstschotels, het ene gerecht is nog lekkerder dan het andere. Het is het begin van een bijzondere avond van verbroeding. Lees hier meer, of kijk het filmpje van Dit Is Onze Wijk.

Aziz Mansouri: ‘Ik wil iets betekenen voor de buurt.’ 

‘Onlangs moesten twee jongeren hier uit de buurt voor het eerst met een wedstrijd kickboksen meedoen in Valkenswaard. Er ging een groep van zo’n 40 jongeren mee om ze aan te moedigen. Ik vond het echt fantastisch om te zien hoe trots iedereen was toen ze allebei hun wedstrijd wonnen. Dat is wat ik wil bereiken! Dat je ertoe doet. Ja, en ik glunder dan ook. Sporten is zoveel meer dan werken aan je conditie.’ Lees hier het interview met Aziz Mansouri.

Ondernemers: “ik voel me hier gelukkig, maar er is nog veel te doen”

Op uitnodiging van Ingrid Heusschen (wijkmanager Helmond) en Gideon Goudriaan (stadsmarinier) was er voor ondernemers een bijeenkomst georganiseerd in de Fonkel. Het was goed om elkaar te ontmoeten en samen in gesprek te gaan over het ondernemen in de Heistraat. Er is gesproken over hoe we samen kunnen zorgen dat de Heistraat een fijne en mooie straat is en blijft. De ondernemers gaven aan dat zij zich gelukkig voelen in de Heistraat. En ze geven aan dat er nog flinke stappen gezet moeten worden, zoals het schoon houden van de straat en een goede inrichting van de straat. En dat is volgens Francoise Martens van de ondernemersvereniging precies waarom het belangrijk is dat ondernemers hun stem verenigen zodat zij samen een spreekbuis kunnen vormen voor de gemeente en andere partijen. Dus de oproep aan alle ondernemers: word lid van de ondernemersvereniging!